„Am intrat și am ieșit din scenă cu lacrimi în ochi! Nici acum nu îmi vine să cred că visul meu s-a îndeplinit! Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc! 😍❤️”

Aşa grăit-a, zilele trecute, cu mare emoţie şi bucurie, cel mai recent lansat şi foarte talentat interpret de muzică populară al judeţului Neamţ, mai exact al Municipiului Piatra Neamţ – Perlă a Moldovei.

Tânărul artist, dar cu experienţă bogată a scenei şi a cântului, a fost multiplu laureat la festivaluri şi concursuri locale şi chiar internaţionale, cum ar fi Festivalul-concurs de la Suceava despre care am şi scris cândva…

Cântăreţul a avut un parcurs rapid, dar temeinic şi consistent în cariera muzicală, atât datorită talentului incontestabil şi perseverenţei, cât şi calităţilor umane deosebite, pe care nu puţini cunoscuţi ai săi le-au remarcat şi le apreciază: bunul simţ şi modestia – pe măsura măreţiei sufletului, căldura şi naturaleţea cu care se manifestă în relaţiile interumane, nu în ultimul rând respectul pentru om, pentru artă şi valori culturale.

Am avut emoţii şi noi, sutele de spectatori din sală, poate mai mari decât el. Pentru că am crezut în capacităţile sale încă de la început, când, în glasul său melodios, dar puternic, se putea intui o frumoasă evoluţie în domeniul muzical – şi ar fi fost mare păcat să nu se împlinească acest destin binemeritat!

Special pentru el, pentru un singur suflet, pe lângă o sală de spectacol plină, au umplut şi scena numeroşi prieteni ai săi, artişti de seamă din toate colţurile ţările şi chiar din Republica Moldova, mulţi dintre aceştia consacraţi şi foarte apreciaţi de publicul român şi nu numai.

Toate mesajele care s-au trasmis pe scenă, atât ale organizatorilor, cât şi ale invitaţilor speciali, au fost deosebite şi dedicate din inimă acestui tânăr care a făcut, astfel, primul său pas important într-o călătorie artistică ce se anunţă de mare succes.

În timpul spectacolului, întâmplător (sau nu), protagonistul s-a apropiat de locul în care mă aflam în sală, fapt care m-a bucurat mult, poate fiindcă îl chemasem cu gândul. Deşi suntem prieteni de ani buni şi mă invitase personal la concert (când ne întâlniserăm, tot întâmplător, la o mănăstire din zonă), ne-am privit cu mare bucurie, i-am oferit o strângere de mână plină de energie pozitivă şi încrederea mea, din toată inima, ca şi a tuturor celor prezenţi, că acea seară va fi pe măsura aşteptărilor lui şi ale publicului.

Pentru mine a fost o onoare să îl pot saluta de aproape în acele momente de intensitate şi importanţă maximă pentru el şi pentru noi, la fel cum va rămâne o onoare faptul că i-am putut fi alături la construirea acestui vis măreţ şi nobil, încă de la început, cu sufletul, dar şi cu scrisul. După spectacol, l-am salutat de la distanţă şi am fugit – plânsese (el) destul deja!

Aşadar, a fost lansat albumul muzical intitulat, sugestiv, „DORULE, DORUŢULE”, ca după sensibilitatea artistică şi sufletească a autorului. Informaţii despre eveniment, organizatori, despre artist şi cântecele sale găsiţi aici: http://www.culturaneamt.ro/dorule-dorutule-primul-album-discografic-al-lui-laurentiu-marian/.

P. S. Acest tânăr reprezintă un model nu doar pentru generaţia lui şi nu doar în cariera muzicală, modelul visului construit cu determinare, dedicare şi curaj până la realizare, indiferent de greutăţi sau de posibilităţi, dar cu multă investiţie de timp, energie şi suflet. Toate acestea „trebuiau să poarte un nume” (M. Sorescu), unul care deja a dobândit rezonanţă (artistică) în inimile noastre, ale auditorilor, şi anume: LAURENŢIU (GABRIEL) MARIAN.

Să-i urăm mult succes şi satisfacţii în continuarea carierei şi să-i oferim o îmbrăţişare de Mărţişor, în semn de recunoştinţă pentru darul său deosebit oferit spectatorilor de Dragobete!

 Sursă imagine: http://www.culturaneamt.ro/dorule-dorutule-primul-album-discografic-al-lui-laurentiu-marian/