Curioşi să ştiţi cum a decurs cel mai recent eveniment cultural-literar găzduit de Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”?…

              Întâlnirea cu pricina a avut loc pe data de 10 mai 2012, ora 17:00, în cupola „de jos” a Bibliotecii, reunind un număr important de scriitori din judeţ, cu ocazia lansării a trei volume de către renumitul medic Virgil Răzeşu. Fenomenul literar a fost prezentat şi apreciat pozitiv de către profesorii Gheorghe Bunghez, Raluca Naclad şi Constantin Tomşa.

              Cel mai controversat dintre volumele prezentate, „Scriitori din Neamţ – antologie”, include 69 de nume nemţene, din care 16 aparţin unor membri ai U. S. R.

              Încă din faza de proiect, lucrarea a generat prilej de nemulţumire în rândul câtorva scriitori însemnaţi, unii dintre aceştia refuzând să fie antologaţi. Pe de altă parte, au apărut critici cu privire la generozitatea autorului (redactorului, după cum acesta se autointitulează) de a găzdui în această carte scriitori de valoare discutabilă, remarci în acest sens fiind expuse şi în timpul evenimentului.

              Cu toate acestea, se pare că doctorul-scriitor şi-a atins ţelul, reuşind să realizeze, într-un timp scurt şi trecând peste anumite piedici, o culegere pe care numeroşi iubitori de literatură şi cultură au aşteptat-o cu entuziasm.

              Celelalte două titluri prezentate în această seară, „Inelul pierdut” – roman, şi „Ce ne facem, doamnelor?!” – proză scurtă, reprezintă creaţii ale scriitorului Virgil Răzeşu, care au fost primite cu încântare de către publicul cititor şi preţuite de către critici.

              Un aspect notabil îl constituie faptul că toate volumele prezentate au apărut sub emblema Editurii Răzeşu, ceea ce pune în lumină sârguinţa autorului-editor şi deschiderea acestuia faţă de scriitură în complexitatea ei.

Sursă imagine: MAJA VOX Publishing & PR (facebook)